Coachclinics

De Rayon Commissie Opleiding en Talentontwikkeling (RCOT) organiseert regelmatig coachclinics, waarbij alle coaches - met of zonder diploma - welkom zijn. Gediplomeerde coaches ontvangen voor hun aanwezigheid een stempel op hun licentiebewijs. Voor behoud van de licentie moet een coach minimaal twee clinics per vijf jaar bijwonen..

Dit jaar geen HNBT-clinic

Aanhakend op het internationale jeugdtoernooi Holland Nordic Basketball Tournament (HNBT) te Groningen organiseerde Rayon Noord elk jaar rond Pasen een coachclinic met internationale allure. Helaas is de laatste editie dermate slecht bezocht dat in 2011 geen clinic is georganiseerd. De RCOT betreurt dit zeer, want hoe beter het niveau van de trainers in Rayon Noord, des te beter de spelers zich zullen ontwikkelen.


Pasen 2010 - drie topcoaches op clinic Rayon Noord.
V.l.n.r.: Swen Nater (USA), Lucien van Kersschaever (België) en Zare Markovski (Italië)

 

Coachclinics aan huis

Veel - vooral kleine - verenigingen hebben moeite met het opleiden van nieuwe trainers/coaches. Op dit moment loopt een pilot om deze verenigingen bij het primaire proces te ondersteunen. Het idee hierbij is dat de docent/trainer bij de vereniging op bezoek gaat om in de eigen sporthal voorbeeldlessen te geven. Na afloop van elke les volgt een bespreking, waarbij de eigen trainers vragen kunnen stellen. De docent/trainer  kan op een avond 2 - 3 lessen geven.

Deze verenigingsclinic op maat is inmiddels uitgetest bij Triple B in Westerbork. De oefenstof was gericht op individuele ontwikkeling. Ramon Wiersema fungeerde als docent/trainer. De RCOT gaat nu nadenken over het vervolg en de verschillende arrangementen die aangeboden zouden kunnen worden. Uiteraard heeft de vereniging hierbij zelf ook inspraak.

Meer weten of heb je zelf een goed idee? Stuur een mail naar Ben Wiersema.